Megawandeling Wachtebeke - 35km

10-01-2018

De 1ste Wereldoorlog is een historisch belangrijke gebeurtenis met een wereldwijde impact. Uit meer dan 50 landen kwamen soldaten om te vechten in de Vlaamse Velden. Tijdens de periode 2014-2018 staat Vlaanderen dan ook in de internationale schijnwerpers. In het jaar 2018 herdenkt de gemeente Wachtebeke het einde van de Groote Oorlog 1914-1918. We hebben deze Megawandeling samengesteld om te ervaren wat de soldaten in deze oorlog onder dwang moesten presteren. We wandelen langs de Langelede, door het Kloosterbos en langs gehuchtje Muishoeken naar het buurtschap Overslag. Dan maken we een grote lus langs de Overslagdijk, over Nederland naar de Rode Sluis in Moerbeke-Waas en verder door de Overslagse bosrestantjes naar buurtschap Overslag terug. Terugkeren doen we door het Heidebos en langs de oude spoorbedding van de voormalige suikerfabriek.

Start en aankomst: Cultuurhuis Safarken, Dr Jules Persijnplein 6, Wachtebeke.

Deze wandeling stappen?

Bekijk en download

Stuur naar je Smart- of I-phone

In deze video zie je de Megawandeling deel 1 gaande van Wachtebeke, via het Kloosterbos en langs het gehucht Overslag naar de Rode Sluis. 

In deze video zie je de Megawandeling deel 2 gaande van de Rode Sluis langs het gehucht Overslag en door het Heidebos naar Wachtebeke