Werkwijze
Woordje uitleg over onze werkwijze bij het samenstellen van wandel- en fietsroutes

MET DE SMART- OF I-PHONE IN DE HAND KOM JE DOOR HET GANSE LAND!

Hou je van een uitdaging? Dan ben je bij ons welkom. Wij wandelen en fietsen modern met een wandel- of fiets-GPS of met de GPS van een Smart- of I-phone.

Hoe gaan we te werk?

1) We tekenen eerst een wandeling of fietsroute uit op routeyou.com. We kijken, in de mate van het mogelijke, of alle paadjes toegankelijk zijn via streetview en google maps. We sturen de omloop via e-mail naar onze smartphone.

2) Dan gaan we de omloop stappen of fietsen, open ter plaatse de omloop op onze smartphone en gaan op stap aan de hand van de GPS-functie (zie tip verderop!). Intussen maken we foto's en filmpjes. Werken de omloop bij naar de mogelijkheden ter plaatse.

3) Als we thuis komen werken we de route bij op routeyou.com. Zo zijn we nu zeker van een correcte omloop. En om het te bewijzen maken we met de foto's en de filmpjes een totaalvideo en zetten deze op youtube. Bekijk ons video-overzicht .

4) We linken de filmpjes en de omlopen met downloadfuncties op onze website.

5) Voila, nu kan iedereen de wandel- en fietsroutes nawandelen of -fietsen met behulp van een wandel- of fietsGPS of met jou Smart- of I-phone of met een uitprint. Bij sommige wandelingen of fietsroutes kan je op onze website een routebeschrijving vinden in PDF om uit te printen.

6) Alleen maar voordelen: je wandelt of fiets de route wanneer het je past. Bvb. bij goede weersomstandigheden, op vrije momenten ... zonder enige verplichtingen en in volle vrijheid!

Alle wandel- of fietsroutes kan je ook met een wandel- of fietsGPS en/of met je smart- of I-phone wandelen/fietsen. 

Heb je een wandel- of fiets-GPS dan kan je de routes downloaden vanop onze website via Routeyou.com (bij elke route is een link geplaatst naar de downloads)

Wanneer je wil wandelen of fietsen met je Smart- of I-phone dien je eerst de GRATIS app van Routeyou.com te installeren op je toestel! Vertrek altijd met een volle batterij! Bij elke route vind je daarna een link om deze naar je mailbox op je Smart- of I-phone te sturen. De app is nodig om dan de routes te kunnen openen op je toestel. E-mailadressen worden niet opgeslagen of gebruikt voor e-commerce!!

TIP bij wandelen of fietsen met Smart- of I-phone: open thuis de route met WIFI en zet je GPS op. Zet WIFI terug uit na opstart van de route. Zet je toestel dan uit met de kaart geopend (je hebt nu geen netwerkverbinding meer nodig, ook ter plaatse niet!) Ter plaatse: zet je toestel aan en vergroot de kaart met je vingers op het scherm voor meer nauwkeurigheid. Druk GPS aan op het scherm met de kaart. Het scherm zet zich op de juiste plaats. Voila, zodra je begint te stappen volgt de GPS je. Bij twijfel aan een kruising van wegen: stap eventjes 50 meter en kijk of de GPS je blijft volgen. Bij verkeerd volgen, neem andere weg indien nodig.

Lees hier de technisch uitleg op routeyou.com

OPMERKINGEN: 

Wij stappen eigen wandelingen het hele jaar door en fietsen eigen fietsroutes van 16 april tot 30 september, naargelang de weersomstandigheden.

Denk aan Uw veiligheid tijdens het wandelen of fietsen

- De deelnemers verklaren zich akkoord de verkeersregels te volgen, dit zowel op de openbare weg als de openbare plaatsen. Specifiek voor wandelaars: wandel altijd LINKS van de weg, het aankomende verkeer tegemoet, als er geen voetpad of verhoogde berm aanwezig is! Fietsers fietsen altijd uiterst RECHTS op de rijbaan, tenzij een aangeduid fietspad is voorzien. 

- De persoonlijke aansprakelijkheden welke kunnen ontstaan na een schade- of ongeval blijven voor de deelnemer individueel en persoonlijk ten laste. 

- Wie onze wandelingen of fietsroutes gebruikt kan geen enkel verhaal op ons beroepen. Wij dragen hierin geen enkele verantwoordelijkheid. Deelnemers wordt aangeraden zich te verzekeren via een eigen familiale (BA/RB). 

- Gevaarlijke situaties mogen steeds doorgemaild worden louter ter kennisname naar Marc Vamos via het contactformulier !