ZRO Zelzate
Wandelen en fietsen bij ZRO in Zelzate

Radio ZRO is de regionale radio-omroep uit Zelzate die je kan beluisteren via 106.2FM. De zender werd opgericht in 1982 onder de naam Zelzaatse Radio Omroep Mietje Stroel en staat geregistreerd als vzw die werkt met vrijwillige medewerkers. Zij staan niet alleen in voor goede muziek, maar ook voor veel regionale informatie. Af en toe zenden ze live uit van op een regionale activiteit.

Wandelen bij ZRO

4,9km of 5km alternatief voor rolstoel- en kinderwagens

We wandelen eerst langs enkele bezienswaardigheden nabij de Grote Markt naar het gemeentepark op de 2de kanaalbedding. Bezijden het huidige zeekanaal wandelen we over een voormalige spoorbedding naar de brugoprit. Terugkeren doen we langs het gemeentepark met visvijvers en de jachthaven. Helemaal op het einde passeer je het bruggenhuis waar de Zelzaatse Radio Omroep is gevestigd. 

Start en aankomst: Gemeentehuis, Grote Markt 1, Zelzate. 

Ook deze wandeling stappen? - 4,9km

Bekijk de route     Download de route

Stuur naar je Smart- of I-phone

Alternatieve wandeling voor rolstoel- en kinderwagens - 5km

Bekijk de route    Download de route

Stuur naar je Smart- of I-phone

Fietsen bij ZRO

41km

We fietsen eerst langs de jachthaven en het zeekanaal Gent-Terneuzen Nederland in naar Westdorpe. Vervolgens gaat het langs de Axelse vlakte en de Fortendijk naar de Rode Sluis. Verder gaat het bezijden Overslag en langs de Langelede richting Wachtebeke. Terugkeren doen we langs het Kloosterbos en door het centrum van Zelzate. Vlakbij het gemeentehuis bevindt zich het bruggenhuis waar de Zelzaatse Radio Omroep is gevestigd.

Start en aankomst: Gemeentehuis, Grote Markt 1, Zelzate.